Spring naar inhoud

Uitvaart

Een offerte uitvaart aanvragen? Dat doe je meestal op een ingrijpend moment in je leven. De aanleiding zal dikwijls zijn dat er iemand in je nabije omgeving is overleden. Het kan natuurlijk ook zijn dat je een offerte voor een begrafenis of crematie aanvraagt om je te oriënteren voor de toekomst.

Offerte uitvaart aanvragen

Ook al is de aanleiding om een offerte voor een uitvaart aan te vragen niet leuk, je doet er toch goed aan om de prijzen van verschillende uitvaartondernemingen goed te vergelijken. Hier zitten namelijk grote verschillen in. Gemiddeld kost een begrafenis tussen de €5000 en €11.000 en een crematie tussen de €5000 en €9000. Daar zit dus al een behoorlijk verschil in, maar tussen het aanbod voor begrafenissen en crematies op zichzelf zitten grote verschillen.

Offerte uitvaart: alles naar wens

De prijs voor een uitvaart is niet alleen afhankelijk van het aanbod, maar uiteraard ook van jouw wensen of die van de overledene. Zo kun je een sobere dienst houden of juist een uitbundige of uitgebreide. Ook qua materialen (kist, grafsteen, urn, etc.) heb je verschillende keuzes. Het is bij een offerteaanvraag dan ook heel belangrijk dat je precies aangeeft wat je precies van een begrafenis of crematie verwacht. Des te gedetailleerder je bent, des te beter kunnen de verschillende uitvaartondernemingen een offerte voor je opmaken.

Offertes vergelijken

Om tot een juiste prijs te komen voor hetgeen jij verwacht bij een uitvaart is het in de eerste plaats dus belangrijk om iedere offerte afzonderlijk goed te bekijken. Wat is er allemaal wel inbegrepen en wat niet? En als je aanvullingen wilt, wat heeft dit dan voor consequenties op de totaalprijs. Als je dat per offerte goed in kaart hebt kun je de verschillende offertes goed gaan vergelijken. Op die manier kun je een goede keuze maken voor de juiste uitvaartondernemer.